Waar een composttoilet gebruiken ?

Composttoilet in een vakantieverblijf

Het Biolet toilet is een goede oplossing voor een vakantieverblijf, of het nu een kleine chalet is of een groter verblijf.  Over het algemeen is toegang tot water, riool moeilijk en is het gebruik van een septische put niet mogelijk.

Een vakantieverblijf wordt vooral gebruikt wanneer het weer beter is, bijgevolg is de temperatuur vlot 18 graden of meer.  Dit is de ideale temperatuur voor een composttoilet. 

Mogelijke keuzes :

- intensief gebruik voor meerder personen: Biolet 55, 65

- minder intensief gebruik of intensief gebruik beperkt tot korte perioden : Biolet 15, 25

- scheidingstoilet of weinig/geen elektriciteit beschikbaar : Separera 30

Waterless toilet in a holiday residence dry toilet in holiday cottage

 

Wanneer u het vakantieverblijf verlaat, kan u het toilet uitschakelen en het afsluitdeksel plaatsen.  Het toilet is bij niet gebruik gemakkelijk bestand tegen koude temperaturen gedurende de winter.

Droogtoilet op een boot

Biolet is een ecologische oplossing voor middelgrote tot grote boten (niet voor kleine boten).  Het is ecologisch omdat er geen afval of vervuild water aan te pas komt. Het enige dat overblijft is compost, en dat kan worden herbruikt op land.  U kan 3 tot 4 weken op water blijven zonder de compost te moeten verwijderen.  Het Biolet verbruikt elektriciteit.  Geen geur op de boot. 

Dry toilet on a boat, waterless toilet on a vessel

Composttoilet  in een huis

A Biolet droogtoilet kan gemakkelijk worden geïnstalleerd in een gewoon huis. De temperatuur van 18° C en meer is optimaal voor een composttoilet en er is geen geur in huis.

Voorbeeld foto's van een installatie.

Luchtbuis die omhoog gaat voor de luchtafvoer:

Biolet waterless toilet tube to the roof

 

Luchtbuis gaat verder omhoog op de zolder (met isolatie):

Waterless toilet installation insulation in attic

De buis komt uiteindelijk uit op het dak (aanbeveling 1 meter boven dak, de buis gaat recht omhoog):

Dry toilet air pipe coming out in roof

 

Ecotoilet in a passiefhuis

A Biolet toilet kan worden geïnstalleerd in een passiefhuis.

Mogelijke modellen :

- de erg comfortabele modellen (Biolet 55 en 65).  Het elektriciteitsverbruik is  50 tot 65 watt per uur gemiddeld.  Ca. 25 m3 lucht komt in het toilet per uur.  De lucht verlaat uiteindelijk het toilet een gaat naar buiten via een buis of via het balansventilatiesysteem (dat rekening houdt met de luchtverplaatsingen).  Er komt geen geur in het huis.  Een passiefhuis is meestal warmer (20° tot 25° C) en droger dan een nomaal huis.  Dus de thermostaat kan wat lager gezet worden (minder elektriciteitsverbruik).  En wordt de compost te droog dan voeg je wat water toe.

- de scheidingstoilet Separera model 30. Het toilet heeft geen interne verwarming.  Het heeft een ventilator, die 16 watt verbruikt (ca. 15 m3 lucht per uur).  Het merendeel van de urine loopt weg via een afvoerbuis naar een opvangbak of in de grond.

Aarzel niet ons te contacteren voor meer informatie.

Eco toilet, dry toilet in a passive house.  No water needed, no sewer.

Composttoilet in een natuurgebied

Een composttoilet heeft geen enkele negatieve impact op natuur.  Het enige overblijfsel is compost, en dat kan worden hergebruikt.  Indien u geen of weinig elektriciteit heeft, dan is het Separera scheidingstoilet de juiste oplossing.

Composttoilet in een beschermd natuurgebied